Ember tervez… – Lokodi Ákos gasztrokalandjai

Nem hiszem el! Huszonnegyedike, reggel negyed hét – persze, én vagyok a hülye, miért nem kapcsolom ki –, rohadtul cserreg a telefon....

Villányi bormustra Mikes Márkkal

Bár az idei évben az árvizek, a szárazság és a hideg világszerte megnehezítette a bortermelők életét, szakértők szerint a 2016-os évjárat összességében jónak ígérkezik. Magyarország meglehetősen vegyes képet mutat: míg a Dunántúl ...

A vidék ízei – Biobia és a természet konyhája

Biobia, azaz Dr. Németh Ibolya neve mára már fogalommá vált Pécsett. Mindenki aki az igényes, tudatos táplálkozás híve, aki az őstermelők tiszta forrásaira és nagyanyáink receptjeire esküszik, ismeri a nevét. A természet és a vidé...

Szegény Rózsika

Lassan beköszönt az ősz, túl vagyunk az iskola- és munkakezdés heveny őrületén, tovaszállt a nyári idill és hamarost ácsingózni fogunk a disznóvágás után. De addig még itt vannak nekünk – hogy féllábon is kibírjuk odáig – a rövide...

Kedves Péter!

Lokodi Ákos gasztrokalandjai...

A bor mint afrodiziákum? – avagy Valentin napi bormustra

Az elmúlt közel húsz évben hivatásomnak köszönhetően volt szerencsém néhány igen különleges alkalom részeseként együtt ünnepelni, örülni a vendégeimmel. Ezen alkalmak tökéletesen ráébresztettek arra, hogy egy kiemelkedően igényes,...

Csöröge

„Az állandóan melegen tartott hatalmas sparhelten mindig rotyogott, sült valami finomság, a rétest is ebben sütötték, meg a rebarbarás-almás pitét – olyat azóta sem ettem.” Lokodi Ákos ezúttal Bicskére, a hajdani családi villa mes...

Az italok királya

A pezsgő szó Széchenyi Istvánnak köszönhető, aki járt is Champagne-ban, 1822-ben Epernay-ben meg is látogatta a Moët pezsgőgyárat. A korábban sámpányer néven ismert italt ő keresztelte át pezsgővé. És milyen jól tette!...

Ezeket olvasta már?