PécsONE

Off-programok a Fishing on Orfű fesztiválon

Foo Színházkert, Pagony Gyerekbirodalom, kortárs magyar mozi, némafilmek, klipparádé, pop-up vacsorák, fröccstúrák, sörtúrák és mesetúrák. A fergeteges koncertek mellett mindezt és még sok minden mást is kínál az idei Fishing.

A június 20-án kezdődő orfűi fesztivál tavaly több fronton is nyitott az összművészetiség felé, ennek egyik fontos eleme volt a FOO Színházkert beindítása. Idén tovább bővül a kínálat, hiszen a visszatérő Mácsai Pálon kívül (Azt meséld el, Pista!) Udvaros Dorottya (Mégis szép), Jordán Tamás (Széllel szembe), Stohl András és Szabó Győző (Jó zsaru - rossz zsaru), valamint Katona László és Molnár Gusztáv (A kézmosás fontosságáról) is fellépnek. A szabadtéri előadások mellett idén új játszóhely várja az érdeklődőket a Muskátli udvar pajtaépületében. A Sufni Teátrum az intimebb, zárt teret igénylő kamaradarabok otthona: egyebek mellett itt lesz látható Gyarmati Fanni naplója Hámori Gabriella előadásában vagy a Klamm háborúja Scherer Péter főszereplésével, ami egy tanár önvallomása az iskola harcteréről...

A Hosszúlépés ‘tókerülő’ Fröccstúra a zene, a finom bor, a helyi étel és az orfűi táj esszenciája. A magyarhertelendi sörfőzdébe vezet az FOO Sörtúra, ahol a legfinomabb, legkülönlegesebb kézműves sörök mellé bográcsos étel, főzdelátogatás és blues koncert illik. Az Orfűi Mesetúra három állomásán egy erre az alkalomra írt mese köti majd össze az eseményeket kicsiknek és nagyoknak. A Konyhakör csapata a fesztivál tetején található présház udvarában pop-up vacsorákkal várják az érdeklődőket. A varázslatos Kovácsszénáját és Abaligetet gasztrotúrákkal és kézműves foglalkozásokkal fedezzük fel. Szekszárdi Gourmet: az egyik legtehetségesebb fiatal borász, az egyik legviccesebb malacsütő mesterszakács és a világ egyik legkiválóbb kávémestere egy városból, most éppen a Fishing on Orfű Fesztiválon. Mindezek mellett sportprogramok, gyalogtúrák, bringatúrák, sárkánytúra, rekeszépítés, és zsonglőrködés minden mennyiségben, a legaktívabb fesztiválozóknak is.

Végül, de nem utolsósorban: idén is lesz mozi a Fishingen, ahol sötétedés után a szélesvászoné lesz a főszerep. Jön a Testről és lélekről, a Jupiter holdja, a Viszkis és a Liza a rókatündér! És természetesen minden este lesznek némafilmek + klipparádé is.

Részletek: http://fishingonorfu.hu/nemzene/off

Ezeket olvasta már?