PécsONE

Színházi programok is várják a Fishing on Orfű közönségét

A tavaly nagy sikerrel bemutatkozott FOO Színházkert mellett idén Sufni Teátrum névvel új játszóhely nyílik a Muskátli udvar pajtaépületében.

A Fishing tavaly több fronton is nyitott az összművészetiség felé, ennek egyik fontos eleme volt a FOO Színházkert beindítása. 2017-ben olyan produkciók gazdagították a fesztivál színházi felhozatalát, mint a L’art pour L’art társulat, a Nézőművészeti Főiskola vagy Mácsai Pál. Idén tovább bővül a kínálat, hiszen a visszatérő Mácsain kívül (Azt meséld el, Pista!) Udvaros Dorottya (Mégis szép), Jordán Tamás (Széllel szembe), Stohl András és Szabó Győző (Jó zsaru - rossz zsaru), valamint Katona László és Molnár Gusztáv (A kézmosás fontosságáról) is fellépnek a FOO Színházkertben. Itt lesz a mindig egyszeri Kortalan kortárs valamint az E-mancik előadása, A női lét elviselhetetlen könnyűsége is.

Ráadásul a FOO Színházkert idén színesíti felhozatalát, hiszen a szabadtéri előadások mellett idén elindul a Sufni Teátrum, amit a Muskátli udvar pajtaépületében alakítotttunk ki. A Sufni Teátrum lesz az intimebb, zárt teret igénylő kamaradarabok otthona, ahol a csendesebb, figyelősebb előadásoké lesz a főszerep és ahol a helyszín befogadóképessége is igencsak korlátozott. Itt csütörtökön kora este a Gyarmati Fanni naplója c. darab kerül műsorra Hámori Gabriella előadásában. Pénteken Farkas Franciska (Viktória, Aranyélet, Brazilok) önálló darabja, a Makar Csudra kerül bemutatásra, amelynek keretein belül a főszereplő Makszim Gorkij novelláját meséli és játssza el. Szombaton Scherer Péter főszereplésével jön a Klamm háborúja, ami egy tanár önvallomása az iskola harcteréről, a lövészárok mélyéről, lejtmenetben.

A FOO Színházkert Orfű központjában, a Muskátli udvarban található.

Jegyek előadásonként váltandóak - aznap érvényes Fishing on Orfű belépővel 1 000 Ft-ért, anélkül 2 000 Ft-ért kaphatók.

Részletek: http://fishingonorfu.hu/nemzene/szinhaz

 

Ezeket olvasta már?