PécsONE

Divat 2018 – tavaszi/nyári trendek

Bár a március sajnos nem hozta meg számomra az igazi tavaszi hangulatot és a szabadban töltött időm nagy részét még mindig nyakig begombolt téli kabátban és sapkában töltöttem, reménykedve vártam az áprilist és vele együtt a kellemes napsütést. Most, hogy lassan végre megszabadulhatunk az ezernyi rétegtől és pulcsitól, íme néhány trend a tavaszi/nyári öltözködéshez.

1980-as évek

A 80-as évek meghatározó témái, motívumai és hangulata újra visszatér napjainkban és számos művész számára szolgál inspirációként. Így van ez mind a film, mind a zene, mind pedig a divat világában. Újra előtérbe kerültek és még egy ideig köztünk is maradnak a magas derekú szoknyák és nadrágok, valamint ismét a széles vállakra helyeződik a hangsúly.

Övtáskák

A 2018 tavasz/nyári kollekciókban a designerek előszeretettel használják a különböző övtáskákat. Vannak, akik hagyományosan a derékra vagy csípőre teszik, megint mások -és ez most sokkal jellemzőbb- a vállon átvetve a mellkasukon kereszt irányban helyezik el. Anyagát és formáját tekintve pedig szinte bármi szóba jöhet.

Pasztellszínek

Ballonkabátok

A ballonkabátok szinte minden szezonban helyet kapnak a kifutón. Könnyű viselet és remekül használható átmeneti időben is. Nem árt tehát beszereznünk egyet és magunkkal vinni arra az esetre, ha hirtelen felélénkülne a szél, vagy árnyékosabb, hűvösebb helyre tévednénk.

Nadrágkosztümök

A nadrágkosztümök és blézerek egyértelműen kulcsszerepet kapnak az idén. Erőteljes, határozott, ugyanakkor még mindig nőies külsőt kölcsönöznek viselőjének. Nem kell azonban semmi konzervatívra és unalmasra gondolnunk a kosztüm szó hallatán, hiszen gyakorlatilag bármilyen színben, fazonban és mintában megtalálhatjuk őket.

Természetesen ahány tervező, annyiféle elképzelés és irányvonal jellemzi az SS18-as kollekciókat. Mindamellett, hogy a fent említett formák és színvilág sokaknál megjelenik, ugyancsak jócskán helyet kapnak a virágminták, a ceruza szoknyák és az erőteljes színek is – különös tekintettel a sárgára. Ami pedig az anyaghasználatot illeti, gyakran keverik a tüllt valamely más anyaggal, ezzel lágyítva és egy kis romantikát adva az összképnek. Bőven van tehát miből inspirálódnunk idén is, így mindenki megtalálhatja az ízlésének és stílusának megfelelő darabokat.

Szőke Barbara

 

Ezeket olvasta már?