PécsONE

Reggeli Palotai Tomival

Kiskorában bohócnak készült, de már az 1994-es Foci VB-t is ő közvetítette otthon. A családnak. Kamaszkorában, amikor már kialakult a hangja, egyre többen tanácsolták neki, hogy rádiózzon. Kacérkodott a színészettel, kabarékban játszott, kipróbálta magát a stand up comedy világában, de a rádióban, a Rádió1-nél érzi magát otthon.

2003-ban műsorvezetőt kerestek az akkori Rádió 1-nél. A kétkazettás magnómra felmondtam egy kívánságműsoros szöveget, behívtak meghallgatásra, több rosta volt, stúdiófelvétel – a munkát nem kaptam meg, de másfél évig reklámhangként alkalmaztak. Az első pizzás reklámomat meghallgatni iszonyú boldogság volt! Egy idő után lemorzsolódtam. Ám másfél év múlva épp egy OKJ-s tanfolyamon ültem, amikor csörgött a telefonom. Soha életemben nem vettem fel órán a telefonom, ez alkalommal valamiért mégis. A vonal túlsó végén Palancsa Laci volt, az akkori műsorvezető, megkérdezte, hogy lenne-e kedvem műsort vezetni a rádióban. Azonnal felálltam, vittem a cuccomat is, és mentem a rádióba. Két és fél hónapig mindennap bejártam a rádióba, figyeltem a műsorvezetőket, hogy csinálják. Gyakoroltam a technikát. 2004 áprilisában volt az első műsorom, több mint tíz éve.

Palotai Tamás: Felesége, Kata tanítónő. Fia Ádám tíz éves, lánya Lujza négy és fél. Kedvenc zenekara a Red Hot Chili Peppers. Kedvenc színésze Edvard Norton. Kedvenc filmje a Harcosok klubja. Bármennyire imádja a rádiózást, úgy tervezi, ötvenévesen már nem a reggeli műsort fogja vezetni.

Minden hétköznap vezetem a reggeli műsort hattól tízig, van egy naponta jelentkező magazinműsorom, a Pécsi mozaik, amit én szerkesztek és készítek, van egy hetente jelentkező magyar zenei magazinunk, az Olimpia bár, minden szerda este héttől nyolcig, és van a hétfőnként jelentkező Sportmozaik, ami a szívem csücske.

Minden nap négy óra negyvenkor csörög az órám. Ez nem egyszerű dolog. Sokan fel sem tudnak kelni ilyen korán. Tizenöt perc tornával indítom a napom. Húzódzkodás, fekvőtámasz… Este tíz előtt soha nem fekszem le, majd nyugdíjas koromban kipihenem magam.

Amíg én kora hajnalban eljövök otthonról, a feleségem viszi a háztartást, a gyerekekkel törődik, finom ételekkel vár. Én sokat dolgozom, azt biztosítom, hogy senkinek ne legyen hiánya semmiben. A rádión kívül a családdal töltöm főleg az időt. Játszunk a gyerekekkel, moziba járunk. Ha van időm, eljárok focizni, kosarazni, de pókerezni is szeretek. Pihenés számomra, ha megnézek egy jó meccset. Egyedül az alvás hiányzik.

Pécs egy akkora város, ahol jól tudom érezni magam. Lett volna már lehetőségem „felmenni” Pestre, de inkább itt maradtam. Ha pár napig a fővárosban van dolgom, utána megkönnyebbülés hazajönni. Itt éltem világ életemben, én már itt is maradok! A Rádió1 nem csak egy munkahely, itt kezdődött a „kárrierem”!

(B.R.)

Ezeket olvasta már?